De omgeving ontdekken, dat doe je tegenwoordig elektrisch. 

 

Je ziet ze door heel het land; groepen op klassieke Solexen of Snorscooters die door de binnensteden, landerijen of natuurgebieden rijden. Op de recreatie beurs Hardenberg is te zien dat dit ook zonder herrie, stank, CO2 en fijnstof uitstoot kan.

 

stink-brommerDat brom- en snorfietsen herrie maken en stinken is al wel duidelijk, maar uit onderzoek van TNO is gebleken dat het ook echte fijnstof kanonnen zijn. Ook nieuwe brommers of scooters mogen nog meer fijnstof uitstoten dan een auto, aldus Milieudefensie. Volgens TNO gaan velen door slechte afstelling ver over de norm heen.

 

Drie aanbieders van lichte elektrische voertuigen presenteren op de recreatie beurs hun alternatieven. Segway PT, Virto en Trikke EV zijn allemaal anders, maar hebben toch veel overeenkomsten. Ze zijn elektrisch en dus schoon en stil, maar ook door iedereen boven de 16 jaar te besturen zonder helm of rijbewijs en het meest opvallende, een zadel ontbreekt! Je staat erop. En juist daarin zit de kracht van deze voertuigen:  “Doordat je staat zie je meer van de omgeving. Het rijden is dynamisch en actief.” Aldus Joris de Luij van Trikke Europe.

 

Van Groningen tot Limburg worden deze Lichte Elektrische Voertuigen (LEV) reeds dagelijks ingezet voor stadsrondleidingen, sprokkeltochten, gps tours en ook losse verhuur. De drie aanbieders hebben gezamenlijk een kleine 1000 voertuigen in de recreatie sector rondrijden. Hiermee besparen ze de omgeving per tocht een halve kilo CO2 & ruim 2,5kg koolwaterstoffen. Over heel Nederland scheelt dat per jaar zo’n 2000kg CO2 en 10.000kg Koolwaterstoffen. Bij deze elektrische voertuigen gaat het echter niet alleen om het milieu het gaat immers om plezier hebben en genieten binnen de recreatie branche. 

 

Segwaybooking-2-web1000

De Segway PT is het eerste elektrisch aangedreven, zelf balancerende persoonsvervoermiddel ter wereld. “Dagelijks ervaren honderden mensen, jong en oud, op verschillende plaatsen in ons land de fun en het gemak van het rijden op de Segway PT” aldus Anne-Fleur van der Kruit van Segwaybookings. Met een actieradius van 38 km en een topsnelheid van 20 km per uur kan een omgeving worden bezichtigd in een relatief kortere tijd. Sinds 2008 is de Segway PT officieel toegestaan op de openbare Nederlandse wegen.

 

Virto-foto-1-web1000De Virto en de Virto S zijn ook al erg populair in de verhuur. Van jong tot oud, iedereen rijdt zo weg op de Virto. De staande houding maakt het rijden tot een compleet nieuwe beleving. “Maar wil je liever ook even zitten? De Virto kan eenvoudig worden uitgerust met een zadel. Voor ieder wat wils.” Aldus Wilfred Lange van M-Products. Doordat de Virto volledig in Nederland (Wateringen) bij M-Products is bedacht, ontwikkeld en gefabriceerd is de beste kwaliteit gegarandeerd. Dat blijkt ook uit het feit dat de Virto’s Europees goedgekeurd zijn voor gebruik op de openbare weg. Met een actieradius van meer dan 70 km en een verwisselbaar accupakket kan de Virto non-stop ingezet worden.

 

Trikke-foto-1-web1000De Trikke EV is een elektrische driewieler die met een uniek kantel mechanisme mee kan carven in de bochten. Hij weegt zo’n 20kg en is opgevouwen te vervoeren in een personenwagen.  “Wat de Trikke uniek maakt is zijn prijs kwaliteit verhouding. Een innovatief voertuig dat in prijs kan concurreren met de elektrische fiets en toch Made in Holland.” Aldus Joris de Luij van Trikke Europe. De Trikke eV heeft een actieradius rond de 30-35km en kan in 3 uur geladen worden. Mocht dat niet snel genoeg zijn, dan kun je de batterij in luttele seconden verwissel.

 

Voor ondernemers is het belangrijk te weten dat de voertuigen met hun Li-Ion accu’s een zeer lange levensduur hebben. In veel gevallen is er een aantrekkelijk fiscaal voordeel voor de ondernemer met de Mia/Vamil regeling, wat de aanschaf van één of meerdere voertuigen nu nog aantrekkelijker maakt.